Ontdek het pure genieten

Zeilvakantie in Sardinië - route 16: 11-08-2018 / 18-08-2018  

Tijdens deze week worden je zintuigen geprikkeld en gevoed, terwijl we langs de zuidwestkust van Sardinië varen, onderwijl een rijkdom aan cultuur en zonovergoten stranden verkennend. Aan boord van de New Horizons (Floris) kom je helemaal tot rust, los van je dagelijkse beslommeringen.

We beginnen onze cruise op zaterdag in de baai van Port Flavia. Onze watertaxi brengt je aan boord van je thuis voor de komende week, de New Horizons. Ze wacht op je, liggend voor de zuidkust van Sardinië met lange dromerige stranden en een zee die doet denken aan een afgelegen tropisch paradijs.

Terwijl we het anker lichten, voert deze ongelooflijke reis ons verder naar het zuiden. Langs de prachtige eilanden San Pietro en Sant’Antioco, die vlak voor de kust van Sardinië liggen. Met tropische stranden, vele kleuren en een culturele rijkdom is zuidelijk zuidelijk Sardinië een favoriete stop voor buitenlandse bezoekers.

Zuidwestkust Sardinië zeilcruise


Carloforte
, de belangrijkste stad op het eiland San Pietro, is een bezoek waard. Het eiland San Pietro is het op één na grootste eiland van de archipel Sulcitano. De kusten zijn hoog en rotsachtig, terwijl het binnenland gekenmerkt wordt door een typische mediterraanse vegetatie, zoals de Aleppo den, rozemarijn en kleine palmen, de palmetto. Het eiland is van vulkanische oorsprong. Carloforte is de enige stad op het eiland. Het werd gesticht tijdens het bewind van Carlo Emanuele III, door een kolonie van Ligurische vissers uit Tabarka, een eiland in de buurt van de kust van Tunesië. De Ligurische oorsprong van de inwoners vind je terug in het dialect, de tradities en gebruiken.

Er is veel te beleven in dit zuidelijke gebied van Sardinië. De stad Iglesias, bekend om de middeleeuwse feesten, is een mengelmoes van oude mijnen en kerken. Een juweeltje aan de noordwestelijke kust van het eiland San Pietro, is Cala Fico. Een diepe kalkrijke fjord, met een klein strand van glanzende kiezels, omarmd door steile kliffen. Heb je meer zin in strand, ga dan naar Caletta. Of bezoek de jachthaven van Sant’Antioco, vol met traditionele restaurants en duik in de smaragdgroene Cala Grotta. En dan is er ook nog de beroemde Porto Pino, omzoomd door Aleppo-dennen, eiken en jeneverbes en helderblauw kabbelend water.

Het volgende wat we aan de horizon tegenkomen, zijn de prachtige stranden bij Capo Teulada in het oosten. Hier willen we zeker een stop maken bij Tuerredda, een klein eiland vol weelderige mediterrane struiken aan een azuurblauwe baai. Je kunt duiken in de zee van Cala Cipolla, de landtong verkennen en een foto maken bij de vuurtoren van Capo Spartivento. Geniet van de golven en stranden van Baia Chia, een zomerparadijs in de zon.

Pula, met zijn levendige pleinen en artistieke erfgoed van de archeologische vindplaats Nora, geeft je een inkijkje in oude beschavingen. Het strand van Santa Margherita in Pula charmeert je met zijn witte strand en zijn romantische lagune, omgeven door hoge bergen.

In het midden van de Golfo degli Angeli ligt Cagliari, waar we op donderdag voor anker gaan. Cagliari is de hoofdstad van het eiland, een stad met een artistieke schoonheid die je in de straten van de historische wijken vindt. Cagliari staat garant voor goed eten, kunstgalerieën, winkels en natuur. Wandel langs de Via Roma met uitzicht op de haven of geniet van een drankje bij zonsondergang vanaf de Bastione van Saint Rémy. Fotografeer de roze flamingo’s die dansen terwijl ze wegvliegen uit het natuurpark Molentargius Saline of het idyllische bassin van Santa Gilla. Duik in het azuurblauwe water van het prachtige Poetto-strand en word verliefd op deze exotische stad. Je hebt vrijdag de ruimte om te ontspannen aan boord of om Cagliari te verkennen. In dat geval brengen we je met de watertaxi aan wal.

Cagliari oogt als een wirwar van goud getinte paleizen, koepels en gevels die samenkomen bij het  rotsachtige middelpunt, Il Castello. Hoewel Tunesië dichterbij ligt dan Rome, is Cagliari de meest Italiaanse stad van Sardinië. Vespa’s brommen langs de met bomen omzoomde boulevards en de lokale bevolking vermaakt zich in de drukke cafés in het Marina-district. Net als in veel andere Italiaanse steden, is de geschiedenis ook in Cagliari zichtbaar aanwezig. Overal waar je komt, kom je sporen van een rijk verleden tegen: oude Romeinse ruïnes, musea gevuld met prehistorische voorwerpen, eeuwenoude kerken en elegante paleizen.

Zaterdag, de laatste dag. De gasten die nog een week aan boord blijven nemen afscheid van oude vrienden die vandaag vertrekken en begroeten nieuwe vrienden die aankomen voor een ontdekkingstocht van een week.

Inschepingshaven: Porto Flavia
Tijd: 14:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Cagliari Airport (1:00 min)

Ontschepingshaven: Cagliari
Tijd: 10:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Cagliari Airport (0:15 min)