Ontdek het pure genieten

Zeilvakantie zuidoostkust Sardinië - route 17: 18-08-2018 / 25-08-2018 

Tijdens deze week worden je zintuigen geprikkeld en gevoed, terwijl we langs de zuidoostkust van Sardinië varen. Hier ontmoeten we een ongerepte kust met spectaculaire stranden en waan je je in het Caribische zeegebied. Aan boord van de New Horizons (Floris) kom je helemaal tot rust, los van je dagelijkse beslommeringen.

We beginnen onze cruise op zaterdag in de baai van Cagliari. Onze watertaxi brengt je aan boord van je thuis voor de komende week, de New Horizons. Ze wacht op je, liggend in de haven, om koers te zetten langs de zuidoostkust van Sardinië met lange dromerige stranden en een zee die doet denken aan een afgelegen tropisch paradijs. Fotografeer de roze flamingo’s terwijl ze dansend opvliegen vanuit het natuurpark Molentargius Saline Natural Park of het romantische stroomgebied van Santa Gilla. Duik in de blauwe wateren van het grote Poetto-strand en word verliefd op deze exotische stad.

Zuidoostkust Sardinië zeilcruise


Parel van het zuiden is Villasimius, met het prachtige Simius-strand en het schiereiland Notteri Timi Ama, met aan de ene kant de wind en de zee en aan de andere kant de verstilde lagune van Notteri. Villasimius is gelegen aan de prachtige zuidoostpunt van Sardinië met prachtige witte zandstranden en een intens blauwe zee. Op de landtong van Capo Carbonara bevindt zich een haven en een oud fort en er is een dubbele baai met fijn wit zand aan de ene kant en gegranuleerd zand aan de andere kant. De stad heeft een selectie winkels, cafés en restaurants en is de ideale locatie voor een strandvakantie. Vlakbij ligt Capo Carbonara, dat met de eilanden Cavoli en Serpentara tot beschermd zeegebied is benoemd.

We varen naar het noorden langs de prachtige kust, bekend om enkele van de mooiste witte zandstranden in Italië en de intens aquamarijn gekleurde zee. Het landschap wordt bepaald door glooiende heuvels met aromatische groene mediterrane vegetatie en indrukwekkende granieten kliffen. Een gebied dat nog grotendeels ongerept is. Het kleine stadje Costa Rei is een lieflijk vakantieoord aan een prachtig lang wit zandstrand. Geniet van Cala Sinzias, in het Costa Rei-resort, beroemd om zijn prachtige stranden en de drie pleinen die met name schilderachtig zijn bij de ondergaande zon. In de buurt ligt Muravera, met de Capo Ferrato, een mooie oude stad en de sinaasappels, de zonovergoten kostbare vrucht van het platteland.

We varen verder langs de oostkust van Sardinië, met een kilometers lange, afwisselende kust van lage oevers en gouden kliffen die uitkijken over de azuurblauwe zee. Wilde schapen, ezels en everzwijnen zwerven vrij rond in de bossen van aardbeibomen (typisch voor deze streek), hulst eiken en eiken. Dit alles onder het toeziend oog van de koninklijke adelaar, die nestelt op de hoogste toppen van de bergen in Supramonte. Je kunt Barì bezoeken, gedomineerd door de zeventiende-eeuwse toren die het strand in twee delen splitst. En wandelen langs de prachtige jachthavens van Cardedu en Gairo. Neem een duik vanaf het strand van Cea, omringd door rode kliffen die kenmerkend zijn voor dit gebied. En geniet van het onbetaaalbare uitzicht op de baai.

We vervolgen onze cruise langs de oostkust van Sardinië en willen zeker de baaien van Santa Maria Navarrese niet missen. Donderdag komen we aan bij Arbatax, een klein dorpje bij Tortolì. Arbatax is beroemd om zijn rode rotsen en kliffen van rode porfier. De rotsen strekken zich uit van het voorgebergte van Bellavista tot aan de zee. De kleine stranden van Cala Moresca en Porto Frailis zijn een bezoek meerdan waard.

Je hebt vrijdag de ruimte om te ontspannen aan boord in de prachtige baai, of ontdek dit prachtige gebied. In dat geval brengen we je met de watertaxi aan wal. Wanneer je je ertoe geroepen voelt, in het bos, vlakbij de Golgo, brengt een intensieve wandeltocht van enkele uren je bij de pracht van Cala Goloritzé, een rotsachtige, schitterende azuurblauwe  baai en een aantal andere, minder bekende baaien langs de Selvaggio Blu. Dit is één van de meest uitdagende en schilderachtige wandelpaden van Italië. Maar nogmaals, alleen als je je daartoe geroepen voelt. Als alternatief is een bezoek aan Baunei de moeite waard. Een bergdorp waarachter zich één van de mooiste uitzichten op de mediterrane zee verschuilt. Hier vind je ravijnen zoals Gorropu, karst valleien (met de term karst worden alle verschijnselen bedoeld die te maken hebben met de oplossing van kalksteen in water), steile kalkrotsen en Su Sterru. Su Sterru omvat de beroemde Golgo-kloof, een natuurlijk knelpunt bijna 300 meter diep.

Zaterdag, de laatste dag. De gasten die nog een week aan boord blijven nemen afscheid van oude vrienden die vandaag vertrekken en begroeten nieuwe vrienden die aankomen voor een volgende ontdekkingstocht van een week.

Inschepingshaven: Cagliari
Tijd: 14:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Cagliari Airport (0:15 min)

Ontschepingshaven: Arbatax
Tijd: 10:00 uur
Aanbevolen luchthavens: Cagliari Airport (2:00 min) of Olbia Airport (2:15 min)