Ontdek het pure genieten

Zeilcruise langs de kust van Campania & Ischia - route 9: 23-06-2018 / 30-06-2018 


Tijdens deze week worden je zintuigen geprikkeld en gevoed, terwijl we de westkust van Italië volgen, intrigerende plaatsen verkennen en de authentieke italiaanse cultuur proeven. Aan boord van de New Horizons (Floris) kom je helemaal tot rust, los van je dagelijkse beslommeringen.

We starten onze cruise op zaterdag in Sorrento, gebouwd op een historische locatie die zich sinds de prehistorie verder heeft ontwikkeld. Naar het noorden, over de Baai van Napels uitkijkend, ligt de stad aan het einde van het bergachtige schiereiland Sorrentine, na de heuvels van de beroemde kustplaatsen aan de Amalfi-kust. In de mythologie wordt dit gebied vaak gezien als het land van de sirenen; mooie vrouwen van de zee, die met hun lied mariniers naar hun ondergang lokten. Dus luisteren we naar loungemuziek aan boord terwijl we het anker lichten.

Campania kust & Ischia zeilcruise

Na Sorrento zetten we koers naar Pompei. De dramatische gebeurtenissen op 24 augustus van het jaar 79, hebben de stad Pompei vereeuwigd. De hele stad werd bedolven na een uitbarsting van de Vesuvius en bleef eeuwenlang verborgen onder het puin en de lava. Aan het einde van de 16e eeuw werden de eerste overblijfselen ontdekt en sinds de 18e eeuw vinden er archeologische opgravingen plaats. Tegenwoordig is Pompei misschien wel de best bewaarde Romeinse stad. Het geeft een goed beeld van het dagelijks leven van de Romeinen. Pompei staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast gewone huizen vind je er een forum, een amfitheater, baden en tempels om te ontdekken.

Het volgende punt aan de horizon is Portici, waar vandaan we een ochtendwandeling de Vesuvius op kunnen maken. De 30 minuten durende klim langs een steil grindpad is goed te doen, ook voor ongeoefende wandelaars. Als je in de krater kijkt, zie je geen gorgelende lava maar je inspanningen worden beloond met een prachtig uitzicht over de baai van Napels.

Napels is een schatkamer van kunst en geschiedenis, een rijk verleden met vele heersers, die allen hebben bijgedragen aan de architectuur van deze stad. Het centrum omvat erfgoed dat zo mooi is, dat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. De paleizen, kerken, monumenten en kunstgalerijen zijn het tastbare bewijs van 2.500 jaar geschiedenis. En tussen dit alles door, leven de Napoletani hun dagelijks leven met de hen zo kenmerkende levendigheid en creativiteit.

Net ten westen van Napels vind je het best bewaarde geheim van de stad, het vulkanische gebied Campi Flegrei, wat ‘brandende velden’ beteken. Hier zie je borrelende modderpoelen en stomende fumarolen – openingen in de aardkorst waar hete gassen en dampen uit ontsnappen. In de Solfatara-krater dwaal je door de opmerkelijk goed bewaard gebleven ondergrondse gangen van het Flavische amfitheater. Bezoek de Griekse ruïnes in Cuma of wandel over de ruïnes van een Romeinse badplaats in Baia.

We verlaten het vasteland voor de eilanden in de baai van Napels. De vulkanische uitloper van het eiland Ischia is het grootste. Het is een intrigerend mengsel van kuuroorden, weelderige tuinen, verborgen necropolissen en spectaculaire landschappen. Met bossen, wijngaarden en pittoreske stadjes. Van Ischia varen we noordwaarts over de baai naar Gaeta.

Donderdagavond gaan we voor anker bij Gaeta. Je hebt de hele vrijdag om te ontspannen aan boord, naar één van de zandstranden te gaan of de interessante stad Gaeta te ontdekken. Met onze watertaxi brengen we je aan wal.

Gaeta. Eén van de mooiste steden in de Zuid-Italiaanse regio Lazio. Desondanks zul je het niet snel in een reisgids tegenkomen, ondanks de zeven fantastische stranden. Gaeta’s kleine oude stad biedt voor elk wat wils. Van het beklimmen van de Monte Orlando om oude ruïnes te zien tot het dwalen door de oude, smalle straatjes om te winkelen en te eten. Of wandel langs de Lungomare (zeeweg) en zie de vissers aan het werk. Kijk omhoog en bekijk de muren van het Angevin-Aragonese kasteel, dik en sterk, hoog boven de stad. Een bezoek aan Gaeta is een geweldige manier om een indruk te krijgen van het beste van Zuid-Italië – heerlijk eten, vriendelijke lokale bevolking, goede sfeer en de geschiedenis die alles met elkaar verbindt.

Zaterdag, de laatste dag. De gasten die nog een week aan boord blijven nemen afscheid van oude vrienden die vandaag  vertrekken en begroeten nieuwe vrienden die aankomen voor een ontdekkingstocht van een week.

Inschepingshaven: Sorrento
Tijd: 14:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Salerno (1:45 min.) of Napels (1:20 min)

Ontschepingshaven: Gaeta
Tijd: 10:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Napels (1:30 min)