Ontdek het pure genieten

Meezeilen Sicilië-Calabrië - route 7: 09-06-2018 / 16-06-2018

Tijdens deze week worden je zintuigen geprikkeld en gevoed terwijl we de zuid westelijke kustlijn van Italië volgen, de nederzettingen onderweg verkennen en genieten van de prachtige stranden.Aan boord van de New Horizons kom je helemaal tot rust, los van je dagelijkse beslommeringen.

We starten onze cruise op zaterdag in Taormina. Richting het noorden zeilen we langs de Peloritani-bergen naar Messina, de thuisbasis van eeuwenoude dorpen, diepe valleien en een prachtige vergezichten. We passeren de Straat van Messina en laten Sicilië achter ons. Aan stuurboordzijde bevindt zich Calabrië, aan de punt van de laars in het uiterste zuiden van Italië. Calabrië is een unieke plek, met het warme klimaat, de prachtige kleuren van de zee, rotsachtige kusten die worden afgewisseld met zandstranden, een wilde natuur, de authentieke smaken van lokale gerechten en de overblijfselen van zijn oude oorsprong.

Sicilië & Calabria kustlijn zeilcruise


Elke wens kan hier worden vervuld. Wanneer je van de natuur, de geuren en mysteries houdt, kun je je hart ophalen in het achterland van Calabrië en de pure en ongerepte landschappen ontdekken. Hier worden groene oases afgewisseld met blauwe meren en watervallen. Wanneer je je liever laat koesteren door de warme stralen van de zon en een duik wil nemen in een kristalheldere zee, moet je aan de ander kant zijn, bij de vele mooie stranden.

Terwijl we langs de kustlijn van Calabrië naar het noorden varen, zul je versteld staan van dit land met zijn oude nederzettingen, prachtige kerken, kloosters, kastelen, paleizen en steden waar eeuwenoude tradities nog steeds bestaan. Wanneer je de adembenemende schoonheid en het pure landschap van Calabrië op je in laat werken, kan het leven opeens zo eenvoudig zijn. Calabrië is een samenvoeging van rijke geschiedenis, heerlijke gastronomie en prachtige stranden.

We brengen zeker een bezoek aan Tropea, een klein stadje aan de oostkust van Calabrië. Het staat bekend om zijn historische centrum bovenop een klif, prachtige stranden en veelgeprezen rode uien. In de 12e-eeuwse kathedraal die is gebouwd op een voormalig Byzantijns kerkhof, vind je marmeren sarcofagen en een schilderij van de Madonna van Roemenië, de beschermvrouwe van de stad. In de nabije omgeving is een uitkijkpunt over de heuvels. De eeuwenoude Santa Maria dell’Isola-kerk ligt op een rots met uitzicht op de zee.

Een andere must-see tijdens deze cruise is de stad Diamante. Het schittert als het juweel. Het is helaas niet bekend waarom de stad Diamante wordt genoemd. De geschiedenis van de stad gaat zeker tientallen eeuwen terug; eerst naar het Focesi-volk en vervolgens naar de Romeinen. Het was een belangrijk handelspunt tussen de Tyrrheense Zee en de Ionische Zee. Diamante verwierf zijn status in de Middeleeuwen onder het feodale gezag van de familie Sanseverino toen de prins opdracht gaf tot het bouwen van verdedigingswerken ter bescherming tegen mogelijke Saraceense invasies.

Diamante, de stad en de kust, zijn zo aantrekkelijk dat ze zijn gebruikt als decor voor verschillende films en tv-shows. Er is een prachtig hoog uitkijkpunt waar je vanaf de stad uitkijkt op de zee, met stranden die zich uitstrekken naar het noorden en een lange boulevard aan zee in het zuiden. Er is een verscheidenheid aan stranden om van te genieten, sommige met zand, sommige met kiezels, onderbroken door rotsachtige stukken die kleine baaien vormen. Alles bij elkaar is er acht kilometer strand om van te genieten aan de kust die ‘De Ceder Riviëra’ wordt genoemd.

De stad zelf heeft een charmante sfeer met de stenen gebouwen en geplaveide straatjes. Ook vind je hier vele muurschilderingen die Diamante de bijnaam ‘stad van de muurschilderingen’ hebben gegeven – meer dan 70 in totaal, geschilderd door prominente kunstenaars op de muren van de gebouwen van de stad. Een heerlijke plek vlak voor de kust is het kleine eiland Isola di Cirella.

We bezoeken ook het eiland Dino. Het noorden wordt gedomineerd door steile kalkstenen kliffen van meer dan 80 meter hoog. Watererosie heeft vele grotten gecreëerd. Donderdagavond komen we aan in Maratea, waar we voor anker gaan. Maratea is een heuveldorp hoog boven de zee. Vanwege zijn prachtige landschap en kustlijn wordt het ‘de Parel van de Thyrrheense Zee’ genoemd.

Je hebt de hele vrijdag om te ontspannen aan boord, naar een van de zandstranden te gaan of de betoverende Maratea te ontdekken. Met de watertaxi kunnen we je aan wal brengen.

Zaterdag, de laatste dag. De gasten die nog een week aan boord blijven nemen afscheid van oude vrienden die vandaag vertrekken en begroeten nieuwe vrienden die aankomen voor een ontdekkingstocht van een week.


Inschepingshaven: Taormina
Tijd: 14:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Catania (1:00 min.)

Ontschepingshaven: Maratea
Tijd: 10:00 uur
Aanbevolen luchthavens: Salerno (1:45 min) of Napels (2:30 min)

Tekens


SicilieCalabire