Ontdek het pure genieten

Zeilvakantie van Sardinië naar Corsica -  route 18: 25-08-2018 / 01-09-2018 

Tijdens deze week worden je zintuigen geprikkeld en gevoed terwijl we langs de noordoostkust van Sardinië richting Corsica varen, waar we genieten van de azuurblauwe zee en prachtige eilanden verkennen. Aan boord van de New Horizons (Floris) kom je helemaal tot rust, los van je dagelijkse beslommeringen.

We beginnen onze cruise op zaterdag in de baai van Arbatax. Onze watertaxi brengt je aan boord van je thuis voor de komende week, de New Horizons. Ze wacht op je liggend in de haven, om koers te zetten langs de paradijselijke kustlijn van Sardinië.

Noordoost-Sardinië, beroemd om zijn bruisende leven tussen de zee en de elegante pleinen, verwelkomt ons met een glimlach, met zijn kleine, dromerige baaien. Geniet van de Costa Smeralda, waar dromen echt blijken te zijn. De naam van de droom? Sardinië.

Noordoostkust Sardinië & Corsica zeilcruise

We zetten koers naar Budoni. Met uitzicht op de kust in het noordoosten van Sardinië, is Budoni een charmant dorpje tegen de achtergrond van een prachtige azuurblauwe zee. De heuvels omringen de stad, die is opgebouwd uit middeleeuws stenen. Vanaf daar gaan we verder naar Olbia. De oude Griekse naam voor geluk.

Aan stuurboord het eiland Tavolara, waar we voor anker gaan. Hier maak je een een reis binnen een reis en dwaal je tussen legendes en geschiedenis. Het San Teodoro-gebied – onderdeel van het Tavolara Marine Park, Capo Coda Cavallo – heeft grote aantrekkingskracht en laat je de mooiste stranden zien, zoals Cala d’Ambra, La Cinta en Isuledda, verscholen tussen het bassin en de zee.

In Palau, dat tegenover de Archipel de La Maddalena ligt, bewaakt een beervormige rots de baai al eeuwenlang. De Roccia della Tartaruga, gelegen in Cala Ghjlgolu, speelt de hoofdrol in bijna alle selfies van de bezoekers.  Met een sprong naar het eiland Caprera maakt je niet alleen een prachtige boottocht over een heldere zeebodem, maar bezoekt je ook het huis van Giuseppe Garibaldi, een bijzonder mooie plek waar hij woonde tot hij stierf.
Geniet in de ochtend van een frisse duik, geniet in de middag van een ontspannen wandeling langs mooie boetiekjes en laat je in de avond betoveren door het door sterren verlichte nachtleven, op het plein van Porto Cervo.

Gallura en de noordoostelijke kust van Sardinië zijn beroemd om hun levendigheid en vormen de kroonjuwelen voor de toeristen. De grillige kustlijn biedt een opening naar  de azuurblauwe zee van de Costa Smeralda en naar de kleine kreken met prachtige strandjes.

De Costa Smeralda is een paradijs dat afsteekt tegen de sobere toren van Longosardo. De toren biedt uitzicht op de jachthaven van Santa Teresa Gallura en kijkt uit over de Archipel de La Maddalena met onbetaalbaar natuurschoon, zoals  Con Spargi, Cala Corsara en Budelli met zijn roze strand. Maar het noordoostelijke paradijs eindigt niet hier. Je wordt als het ware naar Capo Testa, het strand van Santa Reparata en de baai van La Colba toe getrokken. Ze nodigen je uit om de lijn van de horizon te volgen, je blik op de hemel te richten en je handen door het fijne zand van de stranden Rena Bianca en Rena Majore te laten gaan. Sluit je ogen en adem de frisse en doordringende geur van het dennenbos in. Pure ontspanning.

Donderdag lichten we het anker en gaan we op weg naar de kust van Corsica, dat ten noorden van Sardinië ligt, voor de westkust van Italië. Deze mediterrane schuilplaats is de perfecte ontsnapping aan de realiteit. Reis naar Corsica om te genieten van sprankelend water vol zeeleven en een eiland met bergen, baaien, stranden, valleien, kleine dorpjes aan de kust, dichte bossen en uitzichten vanaf de heuvels.

Je hebt de hele vrijdag om aan boord te ontspannen in de prachtige baai van Santa Giulia, of om dit  geweldige gebied nader te verkennen. In dat geval brengen we je met onze watertaxi aan wal. Gelegen ten zuiden van de Golf van Porto-Vecchio, is de baai van Santa Giulia simpelweg de hemel op aarde. Hier vind je één van de beroemdste stranden van Zuid-Corsica, met een zwemlagune aan de voet van de berg en kilometers wit zand. Het is een drukke uitvalbasis voor nautische activiteiten. Alle ingrediënten voor een perfecte dag zijn aanwezig.

Zaterdag, de laatste dag. De gasten die nog een week aan boord blijven nemen afscheid van oude vrienden die vandaag vertrekken en begroeten nieuwe vrienden die aankomen voor een volgende ontdekkingstocht van een week.

Inschepingshaven: Arbatax, Sardinië
Tijd: 14:00 uur
Aanbevolen luchthavens: Cagliari Airport (2:00 min) of Olbia Airport (2:15 min)

Ontschepingshaven: Santa Giulia, Corsica
Tijd: 10:00 uur
Aanbevolen luchthavens: Ajaccio (2:30 min) of Bastia (2:15 min)