Ontdek het pure genieten

Zeilvakantie Campania en Calabrië - route 24: 06-10-2018 / 13-10-2018 

Tijdens deze week worden je zintuigen geprikkeld en gevoed, terwijl we de zuidwestkust van Italië volgen, prachtige stranden verkennen en genieten van betoverende kustplaatsjes. Aan boord van de New Horizons (Floris) kom je helemaal tot rust, los van je dagelijkse beslommeringen.

Salerno met zijn levendige historische centrum, waar middeleeuwse kerken worden afgewisseld door trattoria’s, trendy wijnbars en boetiekjes. De stad heeft geïnvesteerd in een met bomen omzoomde boulevard aan de kust, waarvan wordt gezegd dat het een van de mooiste in Europa is. 

Campania & Calabria zeilcruise


Na het lichten van het anker varen we richting het zuiden, langs de kustlijn van Campania richting Punta Licosa, een heerlijke plek aan de kust van Cilento. Het is vernoemd naar de sirene Leucosia (uit Homer’s bekende werk ‘Odyssey’), die naar verluidt één van de drie zeemeerminnen was, die met hun gezang zeelieden naar de kust lokten, waarna de schepen schipbreuk leden op de rotsen. Odysseus moest aan de mast worden vastgemaakt om niet ten onder te gaan aan hun melodieuze gezang. De mythische Leucosia werd in de diepe zee gegooid, nadat het haar niet was gelukt om Odysseus te vernietigen. Ze spoelde aan op het eiland dat naar haar vernoemd is. Vandaag de dag houdt een vuurtoren op het kleine eiland de wacht om zeilers te beschermen, op de punt tussen San Marco di Castellabate en Ogliastro Marina.
Vanaf daar is varen we richting Maratea,de Parel van de Thyrrheense Zee. Ervaar de prachtige bergen die reiken tot de Tyrrheense Zee. Ze vormen een schril contrast met de toeristische kustplaatsen. Het landschap is intens, met steile kliffen die leiden naar een netwerk van prachtige baaitjes, verscholen tussen de rotsen. Met witte zandstranden, zeegrotten en adembenemende bergen is dit gebied steeds populairder aan het worden bij de Italianen zelf.

Na Maratea hijsen we de zeilen voor onze tocht naar Diamante. In de ramen van Diamante weerspiegelt het scherpe licht van de hete Calabrische zon. De stad is beroemd om zijn muurschilderingen die vanaf het jaar 1900 werden gemaakt door kunstenaars, die wilden schilderen maar geen canvas konden betalen. De smalle straatjes in de stad lichten op door kleur, expressie en creativiteit, die de kunstenaars erin hebben gestopt. Diamante wordt door de Italianen beschouwd als één van de mooiste steden van Italië en is zonder twijfel de meest artistieke en inspirerende stad van het land. Ondanks zijn kleurrijke schoonheid is Diamante echter ook de stad die vaak vergeten wordt door bezoekers aan de zuidelijke regio’s van Italië. Diamante is niet alleen beroemd om zijn muurschilderingen. De stad is al eeuwenlang berucht om zijn hete pepers die aan elk balkon hangen, bekend als Peperoncini. Ze worden gebruikt in een aantal typische Calabresi-gerechten, zoals de pittige Sopressatta-worst.

De laatste bestemming is Amantea, een badplaats in de regio Calabrië, in het zuiden van Italië. De stad ligt aan de Tyrrheense kust tussen Paola en Lamezia Terme. Het heeft een zeer mooi oud centrum op een heuvel, dat boven de moderne stad en de lange kustlijn uittorent. Als je de gebaande paden verlaat, is Amantea een perfecte plek om tot rust te komen. Je kunt de ontwikkelingsgeschiedenis van Amantea terugvinden in de bouwstijlen van de gebouwen in de stad: de stadskern op de heuvel, beschermd door vestingwerken, bebouwing langs de straten – die langs de hellingen naar beneden kronkelen-, langs de voet van de heuvel, om zich vervolgens te verspreiden naar de zeezijde van de baai. Dankzij het kusttoerisme vult de stad het hele stuk grond tussen de heuvels en de zee.

Je hebt de hele vrijdag van de cruise om te ontspannen aan boord. Ook kun je ervoor kiezen om het strand van Amantea te ontdekken, lang en breed, bestaande uit grind, stenen en zand. Een paar kleine boten liggen uit het water getrokken op het grind, een herinnering aan de tijden dat Amantea nog een vissersdorp was. Hartje zomer, wanneer ook de Italianen hun vakantie vieren, bieden de drukbezochte strandtentjes en terrasjes een levendige en kleurrijke aanblik.

Zaterdag, de laatste dag. De gasten die nog een week aan boord blijven nemen afscheid van oude vrienden die vandaag vertrekken en begroeten nieuwe vrienden die aankomen voor een volgende ontdekkingstocht van een week.

Inschepingshaven: Salerno
Tijd: 14:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Salerno Airport (0:30 min) of Napoli Airport (0:45 min)

Ontschepingshaven: Amantea
Tijd: 10:00 uur
Aanbevolen luchthavens: Lamezia Terme Airport (0:30 min)