Ontdek het pure genieten

Meezeilen langs de oostkust van Sicilië - route 26: 20-10-2018 / 27-10-2018

Tijdens deze week worden je zintuigen geprikkeld en gevoed terwijl we langs de oostkust van Sicilië varen, schatten ontdekken en genieten van fantastische lokale gerechten. Aan boord van de New Horizons (Floris) kom je helemaal tot rust, los van je dagelijkse beslommeringen.

We beginnen onze cruise op zaterdag in Milazzo. Onze watertaxi brengt je naar je thuis voor de komende week, de New Horizons. Ze wacht op je in de haven, met uitzicht op de Eolische eilanden in het noorden en Sicilië in het zuiden. Sicilië heeft een oppervlakte van 25.426 km² en is het grootste eiland van Italië. Het eiland wordt gescheiden van het Italiaanse vasteland door de Straat van Messina. In het noorden grenst het aan de Tyrrheense Zee, in het oosten aan de Ionische Zee en in het zuidwesten aan de Straat van Sicilië. Sicilië heeft een grotendeels bergachtig landschap en is de thuisbasis van de Etna – de hoogste, grootste en meest actieve vulkaan van Europa. De noord- en oostkust zijn opgebouwd uit hoge kliffen met talrijke baaien en zandstranden.

Oostkust van Sicilië zeilcruise


Na de Straat van Messina bezoeken we Taormina. Dit pittoreske dorp trekt meer bezoekers dan welke andere stad dan ook in Sicilië, dankzij de prachtige ligging, de stranden, het Grieks-Romeinse theater en het uitzicht op de Etna.

Het volgende punt op de horizon is Riposto. Dit kleine stadje heeft weinig last van het toerisme en heeft een levendige markt. Vanaf hier kun je de Etna bezoeken. De kustlijn wordt gedomineerd door de Etna, de vulkaan heeft het gebied zowel geologisch als historisch gevormd. Wandelen op de hellingen is een bijzondere ervaring. De steden en dorpen die op de flanken van de Etna zijn gebouwd met lavastenen en zijn een bezoekje waard, voor een lunch in een lokaal trattoria.

De kustlijn wordt de Ionische Rivièra genoemd en loopt langs de oostkust van Sicilië van de bruisende stad Catania, via een aantal charmante vissersdorpjes en stranden, naar het betoverende stadje Taormina. Het is een van de meest intrigerende gebieden van Sicilië. De oostkust heeft de mooiste kiezelstranden en zandstranden van Sicilië, waaronder die van Isola Bella, Mazzaro, Giardini Naxos en Letojanni.

We laten het anker zakken in de lagune van Syracuse, waar je het eiland Ortygia kunt bezoeken. Het is moeilijk om te verdwalen – het is slechts 1 km bij 500 meter groot – maar het zit boordevol geschiedenis (tot wel 2.500 jaar terug). Architecturale stijlen lopen sterk uiteen, waaronder Griekse en Romeinse overblijfselen, middeleeuwse gebouwen uit de Normandische tijd en veel ingetogen barok. Restaurants, trattoria’s en bars zijn er in overvloed te vinden en het is vooral leuk om aan het einde van de middag aan de westkant te zitten. Lekker opgewarmd door de zon geniet je van je drankje terwijl je zwaait naar de New Horizons.
Donderdagavond komen we aan in Syracuse. Deze prachtige stad was de belangrijkste stad van Magna Graecia. Het versloeg het machtige Athene in 413 en was de thuisbasis van vele grote Grieken, waaronder de onnavolgbare Archimedes. Op het hoogtepunt van zijn economische, politieke en militaire macht had de stad 300.000 inwoners en volgens Cicero was het ‘de grootste Griekse stad en de mooiste van allemaal’. Er is genoeg te zien. De archeologische vindplaats in het noordwesten van de stad, herbergt een groot aantal goed bewaard gebleven Griekse (en Romeinse) overblijfselen. De belangrijkste bezienswaardigheid is ongetwijfeld het Griekse theater dat zijn origine vindt in de 5e eeuw v.Chr.

Je hebt de hele vrijdag van de cruise om te ontspannen aan boord, naar één van de zandstranden te gaan of het betoverende Syracuse te ontdekken. We brengen je dan met onze watertaxi aan wal.

Zaterdag, de laatste dag. De gasten die nog een week aan boord blijven nemen afscheid van oude vrienden die vandaag vertrekken en begroeten nieuwe vrienden die aankomen voor een volgende ontdekkingstocht van een week.

Inschepingshaven: Milazzo
Tijd: 14:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Catania Airport (1:45 min)

Ontschepingshaven: Syracuse
Tijd: 10:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Catania Airport (0:45 min)