Ontdek het pure genieten

Zeilvakantie Basilicata, Campania & Capri - route 8: 16-06-2018 / 23-06-2018

Tijdens deze week worden je zintuigen geprikkeld en gevoed, terwijl we de zuid-westkust van Italië volgen, onderweg unieke plekken verkennen en genieten van de betoverende vergezichten. Aan boord van de New Horizons (Floris) kom je helemaal tot rust, los van je dagelijkse beslommeringen.
We beginnen onze cruise op zaterdag in Maratea, de parel van de Tyrrheense Zee. Richting het noorden verkennen we de kust van Basilicata. Ervaar de prachtige bergen die reiken tot de Tyrrheense Zee, die een schril contrast vormen met de toeristische kustplaatsen. Het landschap is intens, met steile kliffen die leiden naar een netwerk van prachtige schuilplaatsen, verscholen tussen de rotsen. Met witte zandstranden, zeegrotten en adembenemende bergen is dit gebied steeds populairder aan het worden bij de Italianen zelf.


Basilicata, Campania & Capri zeiltocht


We varen verder langs de kust van Cilento National Park en gaan voor anker in Palinuro, een prachtig kustplaatsje. De stad ligt aan de voet van een berg en spiegelt zich als een prachtig plaatje in de heldere blauwe zee. Vanuit de zandstranden rijst de imposante Capo Palinuro op, wakend wie deze hemelse plek betreedt.

Op de top van Capo Palinuro bevinden zich een weerstation en de witte vuurtoren. De Lambro-rivier, die uitmondt in de buurt van de baai van Marinella, scheidt het gebergte van de heuvel van Molpa. Dit is de zetel van een oud dorp en volgens de legende het huis van de zeemeerminnen. Richting het noorden daalt de stad Palinuro af naar de Ficocella, die zich voortzet in het uitgestrekte strand van Saline. De Archetiello (kleine boog) en Arco Naturale (natuurlijke boog) zijn prachtige sculpturen in de rots, gevormd door de kracht van de wind.

We brengen ook een bezoek aan SalernoSalerno lijkt in eerste instantie misschien een typisch Italiaanse grote stad, maar de stad heeft een charmant eigen karakter, vooral het levendige historische centrum, waar middeleeuwse kerken worden afgewisseld door buurttrattoria’s, trendy wijnbars en boetiekjes. De stad heeft geïnvesteerd in een met bomen omzoomde boulevard aan de kust, waarvan wordt gezegd dat het een van de mooiste in Europa is.

Het volgende plek om te verkennen is de Italiaanse kust van Amalfi, met zijn prachtige kustplaatsjes. De allure van de natuurlijke schoonheid van deze kust trok al mensen naar de regio lang voordat het een populaire bestemming werd. De betoverende charme en het idyllische weer verleidde oude Romeinse edelen ertoe hun villa’s daar te bouwen, een trend die nog steeds doorzet.

Tegenwoordig zijn de bergen en zeekliffen bebouwd met pastelkleurige vakantiehuizen en luxueuze villa’s, die de kustlijn hebben gemaakt tot een van de meest fantastische en unieke bestemmingen ter wereld. Het fragiele culturele landschap met kerken, tuinen en wijngaarden werd in 1997 als UNESCO-werelderfgoed geclassificeerd. Positano is de meest fotogenieke stad van de Amalfi-kust, met huizen die als een waterval van kleuren naar beneden lijken te tuimelen. Het beste uitzicht op deze kust heb je natuurlijk vanaf de New Horizons (Floris).

Na het lichten van het anker bij Amalfi, zetten we koers naar Capri, wat al bewoond werd in het Paleolithicum. Het eiland werd kort door de Grieken bezet, voordat keizer Augustus het tot zijn privéspeeltuin maakte en Tiberius er in 27 n.Chr. met pensioen ging. De moderne functie als toeristisch centrum dateert uit het begin van de 20e eeuw. Capri’s legendarische schoonheid en verfijnd hedonisme heeft velen al betoverd, van Romeinse heersers en Russische revolutionairen tot Hollywood-legendes. Het is de perfecte microkosmos met een mediterrane aantrekkingskracht, een samensmelten van glinsterende grotten en baaien, Romeinse ruïnes en elegante pleinen.

Donderdagavond arriveren we in Sorrento, waar we voor anker gaan in een buitengewone omgeving waar zee, bergen, diepe valleien en citrusboom-bossen elkaar afwisselen. Er is hier voor elk wat wils te vinden. Kies uit natuur en stilte, cultuur, zwemmen, wellness-behandelingen of een wandeling in de natuur. Deze zonovergoten stad straalt de charme van de oude wereld uit. Doorkruis de kleine winkelstraatjes van de oude stad waar je prachtige lederwaren, keramiek, limoncello en het wereldberoemde ingelegde hout van de stad vindt.

Je hebt de hele vrijdag om aan boord te relaxen, naar één van de zandstrandjes te gaan of fascinerend Sorrento te verkennen. Met onze watertaxi brengen we je aan wal.

Zaterdag, de laatste dag. De gasten die nog een week aan boord blijven nemen afscheid van oude vrienden die vandaag  vertrekken en begroeten nieuwe vrienden die aankomen voor een ontdekkingstocht van een week.

Inschepingshaven: Maratea
Tijd: 14:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Salerno (1:45 min.) of Napels (2:30 min)

Ontschepingshaven: Sorrento
Tijd: 10:00 uur
Aanbevolen luchthavens: Salerno (1:45 min) of Napels (1:21 min)