Ontdek het pure genieten

Zeilvakantie Griekenland naar Leuca Italië - route 5: 26-05-2018 / 02-06-2018

Tijdens deze week worden je zintuigen geprikkeld en gevoed terwijl we van Griekenland via Corfu naar Italië varen, authentieke dorpjes ontdekken en het beste van twee werelden verkennen. Aan boord van de New Horizons (Floris) kom je helemaal tot rust, los van je dagelijkse beslommeringen.
We starten onze cruise op zaterdag in de baai van Lefkada. Onze watertaxi brengt je aan boord van je thuis voor de komende week, de New Horizons. Ze wacht op je in de haven, om koers te zetten richting Italië.


Griekenland, Corfu & Italië zeilcruise


Wanneer we naar het noorden varen, bezoeken we Preveza, een stad met de sfeer van een eiland, eeuwenlange geschiedenis, heerlijk eten en ontelbare strandjes. De stad begroet je met een glimlach. Ingeklemd tussen twee watermassa’s – de Ionische Zee en de Golf van  Ambracian – betovert Preveza je met z’n mooie jetset-achtige jachthaven, tientallen restaurants en meze-bars, boulevard en stijlvolle winkels. Net buiten de stad kom je Augustus, Antony en Cleopatra tegen op het oude Nikopolis.

Volgende bestemming aan de horizon is Corfu. Nog steeds herkenbaar als het idyllische toevluchtsoord waar schipbreukeling Odysseus ooit werd opgevangen en op weg naar huis werd geholpen. Corfu verwelkomt nog steeds vermoeide reizigers met zijn weelderige landschap, rijke producten en ongerepte stranden. Sinds de 8e eeuw voor Christus werd het eiland, dat de Grieken Kerkyra noemen, geroemd om zijn ongetemde schoonheid en strategische ligging. Oude legers vochten om het te veroveren, terwijl het in de vroege dagen van het moderne Griekenland een intellectueel bolwerk was. Inwoners zijn trots op hun intellectuele en artistieke wortels, met overblijfselen uit het verleden, variërend van de Venetiaanse architectuur van Corfu-stad tot Britse erfenissen zoals cricket en gemberbier. Bepaalde regio’s van het eiland zijn bijna bezweken aan overmatige ontwikkeling, met name rond Corfu-stad, is Corfu gelukkig groot genoeg om aan de drukte te kunnen ontsnappen. Verken de met cypressen beklede heuvels om verborgen  dorpen in het vruchtbare binnenland te vinden, net als zanderige baaien met azuurblauwe zee.

Op donderdag zetten we koers naar Italië. Santa Maria di Leuca is de punt van de naaldhak van het schiereiland. De Grieken noemden het Leukos, wat ‘schitterende zon’ betekent, terwijl de Romeinen het ‘de plaats aan het einde van de aarde’ noemden. Leuca, gelegen in het belangrijkste deel van de regio Salento, is een paradijs op een klif tussen twee zeeën. Het heeft een rijke historie, met paleolithische sporen, die zijn gevonden in grotten die de kliffen omzomen. Er zijn ook Griekse, Fenicische en Kretenzische inscripties gevonden in de grotten. De basiliek die er boven uit torent, is gebouwd op de overblijfselen van een oude tempel van Minerva.

Je hebt de vrijdag erop uit te trekken. Santa Maria di Leuca is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van Lecce, Otranto, Gallipoli en andere steden in de regio Salento in Puglia. Op de achtergrond van de jachthaven ligt een lage heuvel en een vuurtoren. Er zijn zowel lange zandstranden als rotsachtige baaien langs de kaap, grenzend aan het heldere azuurblauwe water. Dit is een fantastische plek waar je vanaf dezelfde ple kvan twee zeeën kunt genieten van zowel van de zonsopgang als de zonsondergang!

Zaterdag, de laatste dag. De gasten die nog een week aan boord blijven, nemen afscheid van oude vrienden die vandaag en morgen vertrekken en verwelkomen nieuwe vrienden aan boord voor een nieuwe week met nieuwe avonturen.

Inschepingshaven: Lefkas
Tijd: 14:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Preveza Airpot (1:15 min.)


Ontschepingshaven: Leuca
Tijd: 10:00 uur
Aanbevolen luchthavens: Bari (3:00 min.)

Tekens

GriekenlandItalie