Ontdek het pure genieten

Zeilvakantie kust van Lazio naar Rome - route 10: 30-06-2018 / 07-07-2018 

Tijdens deze week worden je zintuigen geprikkeld en gevoed, terwijl we de westkust van Italië volgen, kleine Italiaanse dorpen verkenne en genieten van natuur, cultuur en Rome. Aan boord van de New Horizons kom je helemaal tot rust, los van je dagelijkse beslommeringen.

We starten onze cruise op zaterdag in Gaeta. Eén van de mooiste steden in de Zuid-Italiaanse regio Lazio. Een bezoek aan Gaeta is een goede manier om een indruk te krijgen van het beste van Zuid-Italië – heerlijk eten, vriendelijke lokale bevolking, goede sfeer en de geschiedenis die alles met elkaar verbindt. Gaeta’s kleine oude stad biedt voor elk wat wils.


Lazio kust & Rome zeilcruise


We zetten koers langs de kust van Lazio naar het noorden naar Anzio. Favoriet bij de Romeinse keizers. Er is een ruïne van een villa gebouwd voor keizer Nero in Anzio. Tiberius bouwde een triclinium – formele eetkamer – in een grot, zodat hij met gasten kon dineren en zijn beelden kon laten zien in een holte onder Sperlonga, een prachtige kustplaats in het zuiden van Rome. Witgekalkte huizen staan dicht op elkaar op een steile landtong met straten langs wirwar-achtige trappen die je naar onverwachte terrassen boven de zee brengen. De oude stad is compact en charmant. Een genot om te verkennen.

Als we onze reis vervolgen, zien we kleine Italiaanse dorpjes aan stuurboordzijde. San Felice Circeo is een klein stadje in de provincie Latina. Het maakt onderdeel uit van het Circeo National Park. Het omvat o.a. de Grotta Guattari, een van de oudste plekken waar Neanderthalers nederzettingen hadden in Italië.

Het Circeo National Park is voor natuurliefhebbers een walhalle; je kunt dwalen door 8.500 hectare bos, kustduinen, wetlands en eilanden. Anzio was een Volskcian dorp en de basis voor de opstand van Coriolanus tegen Rome. Later werd de kustplaats Antium favoriet bij de keizers, die hier luxe villa’s en een theater bouwden. Nero werd hier geboren en de ruïnes van zijn villa zijn te zien langs de lage kliffen.

Donderdag komen we aan in Ostia, waar we voor anker gaan in een omgeving waar de geschiedenis alomtegenwoordig is. Ostia, gelegen aan de monding van de rivier de Tiber, werd gesticht rond 620 voor Christus; de belangrijkste bron van inkomsten was het zout dat werd verzameld uit nabijgelegen zoutvlakten, dat diende als een kostbaar conserveringsmiddel voor vlees.

Toen Ostia later werd veroverd door de Romeinen en Rome de hele Middellandse Zee beheerste, diende Ostia als drukke handelshaven voor de hoofdstad. Verken Ostia Antiqua in de middag en bekijk de ruïnes van Ostia, zittend op de bovenste rij van de oude arena. Laat je verbeelding 2.000 jaar terug gaan naar de tijd dat dit de oude zeehaven van Rome was, een bloeiend commercieel centrum met meer dan 60.000 inwoners.

De vrijdag heb je de hele dag de tijd om te ontspannen aan boord of een bezoek te brengen aan de eeuwige stad Rome. We brengen je per watertaxi aan wal. ‘First see Rome, then die’; dat is niets teveel gezegd. Ben je voor het eerst in de stad? Bezoek dan het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, de Trevi-fontein, de Spaanse trappen en de Piazza Navona. Genoeg voor volle dag ontdekken.

Rome is niet in een dag gebouwd en je kunt de stad zeker niet in één dag bekijken. Ben je er al vaker geweest, dan kun je wellicht de Catacomben of de Necropolis bezoeken, de koepel van de Sint-Pietersbasiliek beklimmen of gewoon ontspannen en de sfeer van de Italiaanse levensstijl opsnuiven terwijl je geniet van een cappuccino op een terrasje.

Zaterdag, de laatste dag. De gasten die nog een week aan boord blijven nemen afscheid van oude vrienden die vandaag  vertrekken en begroeten nieuwe vrienden die aankomen voor een ontdekkingstocht van een week.

Inschepingshaven: Gaeta
Tijd: 14:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Napels (1:30 min)

Ontschepingshaven: Ostia
Tijd: 10:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Rome Fiumiciono Aorport (FCO) (0:15 min)