Ontdek het pure genieten

Zeilvakantie van Corsica(Fr.) via Elba naar Toscane (It.) - route 20: 08-09-2018 / 15-09-2018 

Tijdens deze week worden je zintuigen geprikkeld en gevoed, terwijl we de zuidkant van het eiland Elba en het prachtige Toscane verkennen. Aan boord van de New Horizons kom je helemaal tot rust, los van je dagelijkse beslommeringen.

We beginnen onze cruise op zaterdag in het mooie Bastia, Corsica. Onze watertaxi brengt je aan boord van je thuis voor de komende week, de New Horizons. Bastia is echt een verrassing. Het is een authentiek deel van het moderne Corsica, dat zich met succes verzette tegen de noodzaak om zijn authentieke uitstraling op te poetsen voor het tourisme. De historische buurten van Terra Vecchia en Terra Nova zijn bijzonder levendig.

Corsica, Elba & Toscane zeilcruise


Als we de zeilen hijsen, zien het glorieuze Corsica aan bakboordzijde.Hoewel Corsica al meer dan 200 jaar officieel deel uitmaakt van Frankrijk, geeft het in alles een andere vibe af dan het vasteland, van gewoonten en gerechten tot taal en karakter, wat de aantrekkelijkheid van het eiland alleen maar ten goede komt. Locals houden ervan om over hun Corsicaanse identiteit te praten, wat garant staat voor boeiende avonden. Vooral in aanwezigheid van de heilige trilogie van eten, wijn en melodieuze Corsicaanse muziek.

We verlaten het vasteland van Italië in oostelijke richting naar het eiland Elba. Het eiland Elba is beroemd vanwege de ballingschap van de Franse keizer Napoleon op dit eiland in 1814. Maar de geschiedenis gaat veel verder terug, tot in de prehistorie, met de Ilvati-stam uit Ligurië die het eiland Ilva noemde. Vervolgens hebben de Etrusken op het eiland gewoond en later de Romeinen, die het eiland en zijn rijke afzettingen van ijzer en zijn modderbaden zeer konden waarderen. Op verschillende plekken op het eiland kom je herinneringen aan het glorieuze verleden tegen, zoals in musea waar je archeologische vondsten kunt bewonderen en de indrukwekkende forten en militaire bouwwerken, zoals het Castello del Volterraio. En ook prachtige Napoleontische residenties uit de 19e eeuw, zoals het Palazzina dei Mulini.

Wat Elba echt bekend en beroemd maakt, zijn de helder blauwe zee, de prachtige stranden en de grote diversiteit aan landschappen, zowel op land als in de zee. Hiermee is het eiland Elba een unieke bestemming in Toscane. Zonder overdrijven kunnen we stellen dat Elba een aards paradijs is. Bovendien is Elba de perfecte plek voor buitensportactiviteiten. Dankzij de rijke zeebodem en de vele verschillende vissoorten die er leven, zijn met name duiken en snorkelen favoriete sporten in dit gebied. Maar als liefhebber van het buitenleven kun je hier ook genieten van prachtige wandelingen, mountainbiken, een rondje golf of een dagje zeilen. En wanneer je voor volledige ontspanning wilt gaan, kun je terecht in de thermale baden van San Giovanni.

Bij het verlaten van Elba, varen we richting Piombino. Piombino is één van de belangrijkste bestemmingen langs de Etruskische kust en steekt hoog boven de zee uit – bovenop een hoge kaap – tegenover de Toscaanse archipel. De stad is rijk aan geschiedenis en beschermde natuur. Met zijn oude fundamenten – de eerste nederzetting dateert al in de steentijd – bewaart Piombino belangrijke archeologische overblijfselen, net als de kuststrook waarlangs het stadsgebied ligt. Piombino stond eerst bekend als de haven van Falesia maar werd later zijn eigen vorstendom, aanvankelijk geregeerd door de Appiani. Aan het begin van de negentiende eeuw werd het geregeerd door Elisa Bonaparte, de zus van Napoleon.

Je hebt de hele vrijdag om te ontspannen aan boord of je kan een deel van Toscane verkennen.  Met onze watertaxi brengen we je dan aan wal. Piombino is het ideale startpunt voor het ontdekken van de Etruskische kust. Op korte afstand ligt zowel het archeologische park van Baratti en Populonia als de  prachtige stranden van de Golf van Baratti, Buca delle Fate en Spiaggia Lunga. De kuststroken in dit gebied zijn beroemd om hun ongerepte schoonheid.

Zaterdag, de laatste dag. De gasten die nog een week aan boord blijven nemen afscheid van oude vrienden die vandaag vertrekken en begroeten nieuwe vrienden die aankomen voor een volgende ontdekkingstocht van een week.

Inschepingshaven: Biguglia, Corsica
Tijd: 14:00 uur
Aanbevolen luchthavens: Bastia Airport (0:15 min)

Ontschepingshaven: Piombino Tosscane
Tijd: 10:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Pisa Airport (1:15 min)