Ontdek het pure genieten

Zeilen van Corsica naar Sardinië - route 14: 28-07-2018 / 04-08-2018 

Tijdens deze week worden je zintuigen geprikkeld en gevoed, terwijl we de westkust van Corsica en  Sardinië volgen en het beste van beide eilanden en hun cultuur verkennen. Aan boord van de New Horizons (Floris) kom je helemaal tot rust, los van je dagelijkse beslommeringen.

We starten onze cruise op zaterdag in de baai van Porto. Onze watertaxi brengt je aan boord van je thuis voor de komende week, de New Horizons. Ze wacht op je, liggend in de haven, gereed om je mee te nemen op verkenningstocht naar West- Corsica en Noord-Sardinë.

Corsica & Sardinië zeilcruise


We brengen zeker een bezoek aan Ajaccio, de hoofdstad van Corsica. De stad heeft met bossen bedekte bergen, die het naar de achterkant omcirkelen, en de haven en citadelle aan de kustzijde, aan de Golf van Ajaccio. Ajaccio vindt zijn oorsprong in een Romeins stadje, dat gelegen was op de heuvel, net ten noorden van de huidige stad.Uit deze eerdere bezetting zijn talloze ruïnes en kunstvoorwerpen blootgelegd. De recentere bekendheid van Ajaccio is als geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. Dit zal je aandacht niet ontgaan bij een bezoek aan deze stad.

Wanneer we naar het zuiden varen, zien we de kustplaatsen van Corsica voorbijtrekken; allemaal erg mooi om te zien. Je kunt er wandelen en andere buitenactiviteiten doen, in zowel het berggebied als langs de kust. Wandelingen zijn geschikt voor alle niveaus, van een korte wandeling tot de moeilijkste bergwandelingen in Europa. In Propriano kun je aan wal gaan als je de kerk Notre Dame de la Misericorde wilt bezoeken, die het centrum van deze kleine stad domineert.

We koersen op Italië. Aan de horizon zien we Sardinië, en varen we richting Isola Rossa. Het is een toeristisch centrum aan zee, met een prachtig uitzicht op de Golf van Asinara, centraal gelegen voor een bezoek aan de belangrijkste historische en archeologische bezienswaardigheden. Het oude vissersdorp is veranderd in een pittoresk toeristisch dorp, beschermd door een indrukwekkende kust. Witte zandstranden omzomen de rode granieten rotsen, die gedurende de dag door het licht verschillende tinten rood kleuren. De zee is nog steeds rijk aan een bijzonder zeeleven en is zeer fotogeniek.

We zeilen naar het westen en ontdekken adembenemende panorama’s, zeewater in alle kleuren blauw en een van de mooiste zeegezichten van de hele Middellandse Zee: Stintino. Het is een bekende toeristische bestemming in de noordwestelijke uithoek van Sardinië. Het heeft één van de meest charmante kustlijnen van Sardinië, met zijn pure en wilde natuurlijke omgeving. Stintino staat synoniem voor prachtige stranden, waar je urenlang kunt relaxen en genieten. Het meest beroemde strand is La Pelosa, dat opvalt door zijn weelderige witte zand en heldere zee.
Vanaf daar is het slechts een korte zeiltocht naar Asinara. De unieke geschiedenis leverde het de naam ‘eiland van de duivel’ op. Met zijn unieke geschiedenis, met wat geleende intriges en mysterie, bleef Asinara bijna een eeuw geïsoleerd, wat ervoor zorgde dat de belangrijkste flora en fauna bleef gespaard, waaronder zeldzame, soms bijna uitgestorven soorten, zoals de albino-ezel. Zonder twijfel zijn de natuurschatten van Asinara van grote waarde en internationaal uniek.

Aan bakboordzijde ligt het regionale park Porto Conte. Zandstranden worden afgewisseld met steile kliffen. Aan de zuidkant begrenst door Calich-lagune, aan de noordkant door de Monte Doglia en de baai van Porto Conte. Het grondgebied omvat de spectaculaire landschappen van Punta Giglio en Punta Cristallo, Porticciolo en Cala Viola, de grotten van Capo Caccia en het bos Le Prigionette. In dit gebied, vlakbij Alghero, gaan we donderdag voor anker. Je hebt de hele vrijdag de ruimte om te ontspannen aan boord in de prachtige baai of om dit deel van Sardinië te ontdekken. In het laatste geval brengen we je met onze watertaxi aan wal.

Zaterdag, de laatste dag. De gasten die nog een week aan boord blijven nemen afscheid van oude vrienden die vandaag vertrekken en begroeten nieuwe vrienden die aankomen voor een ontdekkingstocht van een week.

Inschepingshaven: Porto, Corsica
Tijd: 14:00 uur
Aanbevolen luchthavens: Ajaccio Airport (01:44 min) of Bastia Airport (2:40 min)

Ontschepingshaven: Alghero Sardinë
Tijd: 10:00 uur
Aanbevolen luchthavens: Alghero Airport (0:15 min) of Olbia Airport (1:45 min)