Ontdek het pure genieten

Zeilvakantie noordwestkust Corsica van Bastia naar Porto - route 13: 21-07-2018 / 28-07-2018
 

Tijdens deze week worden je zintuigen geprikkeld en gevoed, terwijl we de prachtige noordkust van Corsica volgen, op ontdekkingstocht gaan naar schatten langs de kustlijn en de geheimen die zij verbergen. Aan boord van de New Horizons kom je helemaal tot rust, los van je dagelijkse beslommeringen.

We starten onze cruise op zaterdag in de pittoreske stad Bastia, onze watertaxi brengt je aan boord van je thuis voor de komende week, de New Horizons. Ze wacht op je, liggend in de haven, klaar om je ontdekkingsreis langs noord Corsica te beginnen. Je vindt hier niet de belangrijkste toeristische trekpleisters van Corsica, maar wel prachtige landschappen, rustige stranden en een fijne, ontspannen sfeer.

Noordkust Corsica zeilcruise


Het noorden van het schiereiland Cap Corse is bezaaid met kleine vissersdorpjes. Je bent hier zo twee dagen verder met het verkennen van dit prachtige gebied. We beginnen ‘s morgens aan de oostkant en komen eind van de middag, begin van de avond, langs de westkust om te genieten van de prachtigste zonsopgangen en -ondergangen.

Saint Florent ligt tegenover Bastia aan de andere kant langs de kust, aan de voet van het schiereiland Cap Corse. Het heeft een mooie haven en een klein fort. Vanwege de locatie – op een klein voorgebergte in een natuurlijke baai aan de Middellandse Zee, met de bergen in de achtergrond – het klimaat, de landschappen en de nabijgelegen stranden is Saint Florent een mooie plek om te bezoeken. Het is een klein stadje dat in een ochtend is te verkennen, tenzij je wordt verleid – wat zeker zal gebeuren! – door de aantrekkelijke haven en cafés rondom het Place des Portes. De straten van de stad zijn levendig, zowel ‘s avonds als overdag, met genoeg plekken voor een onderbreking met wat te eten of te drinken. Zoals veel van de Corsicaanse steden, heeft Saint Florent een Genoise citadel, gebouwd in de 15e eeuw. Het is een stevig rond monument dat uitkijkt over de baai en je voorziet van een prachtig uitzicht.

We zetten koers naar Ile-Rousse. Met een mooi strand in het zuiden bij Plage de Rindara en kleine rotsachtige eilanden in het noorden, bevindt Ile-Rousse zich in een prachtige omgeving. De architectuur van de stad, met een aantal interessante gebouwen, dateert grotendeels uit de late 18e en vroege 19e eeuw. Wanneer we verder naar het zuiden varen, zien we de havenstad Calvi aan de horizon verschijnen in de regio Balagna, in het noordwesten van Corsica. Het nodigt uit om de traditionele Corsicaanse cultuur te verkennen, en tegelijker te genieten van de voordelen van een moderne stad. Je vindt er schilderachtige uitzichten op de kust en er zijn veel leuke plekken om te bezoeken, zowel in Calvi zelf, als in de omliggende regio.

Het natuurreservaat Scandola is een werelderfgoed ten zuidwesten van Calvi, op het schiereiland Cap Girolata. Het reservaat beslaat ongeveer 1000 hectare zee en is een uniek gebied, zelfs tussen de vele natuurlijke wonderen die Corsica rijk is. Je kunt Scandola niet met de auto bereiken, en te voet vraagt het een oversteek van zeer hoge bergen, dus in de praktijk is de enige manier om te genieten van de pracht van deze kustlijn per boot. Gelukkig ben je aan boord van de New Horizons, om de mooiste kusten van Corsica te ontdekken. Rotsformaties steken af tegen de kristalheldere zee in de Golf van Girolata, de kustlijn is vol grillige inhammen en grotten. Altijd mooi om te zien, maar vooral later op de middag, met het licht van de ondergaande zon op de rotsen. In contrast met de azuurblauwe zee en de lucht, bieden de kleuren en vormen een prachtig schouwspel.

Porto is een klein dorpje in het westen van Corsica, dat qua ligging ideaal is voor het verkennen van de vele bezienswaardigheden die deze prachtige regio rijk is. Ontdek Calanches de Piana, de Gorges de Spelunca of de Foret d’Aitone. Je hebt de hele vrijdag de ruimte om te ontspannen aan boord in de prachtige baai, of om Corsica te ontdekken. We brengen je dan aan wal met de watertaxi.

Zaterdag, de laatste dag. De gasten die nog een week aan boord blijven nemen afscheid van oude vrienden die vandaag vertrekken en begroeten nieuwe vrienden die aankomen voor een ontdekkingstocht van een week.

Inschepingshaven: Bastia
Tijd: 14:00 uur
Aanbevolen luchthaven: Bastia Airport (0:30 min)

Ontschepingshaven: Porto 
Tijd: 10:00 uur
Aanbevolen luchthavens: Ajaccio Airport (01:44 min) of Bastia Airport (2:40 min)